Vákuumtasak, a konyhai varázsló
A romlandó élelmiszerek tárolása mindig is problémát jelentett, hiszen nagyon hamar fel kellett használni ezeket, illetve megenni, vagy pedig muszáj volt különféle tartósítószereket használni, amelyek pedig nem túl egészségesek.
Szerencsére ma már itt van nekünk a vákuumtasak, amiben mindenféle vegyi anyag hozzáadása nélkül, sok esetben tízszer annyi ideig elállnak az ételek, mint hagyományosan. Bátran főzhetünk 1 vagy akár 2 hétre előre is, mert a főtt és sült élelem, a vákuumtasak révén semmilyen minőségbeli romlást nem fog mutatni, még 10 nap után sem.
Ugyanakkor, a mélyhűtőben tárolt alapanyagok fogyaszthatósági időtartama is megsokszorozható, ha nemcsak egyszerű tasakban vagy dobozban rakjuk el ezeket, hanem kihasználjuk a vákuumtechnológia segítségét. Sőt, ha szeretnénk új konyhai technológiákat megismerni és beépíteni a mindennapjainkba, akkor is érdemes a vákuumtasak képességeit kihasználni, mivel a szinte tökéletes légmentes tér kialakítása számos lehetőséget rejt a tároláson túl is.