A keverhető fehérborok
Édes, száraz, félszáraz és savanyú, ezek mindegyike lehet egy bornak a jellemzője. A színt tekintve is lehetnek vörös vagy éppen fehérborok, amelyeket szeretnénk megkóstolni. Vannak, akik szakértelemmel kezelik az italokat és azoknak a fogyasztását is, amíg mások csak kedvtelésből isszák.
Van lehetőség arra is, hogy bizonyos arányban hígítsuk és keverjük ezeket, így ebben a formában, akár üdítőként is fogyaszthatjuk. Egy forró nyári napon nem igazán vágyik az ember az erősebb alkoholtartalmú italokra, ezért a fehérborok is kimaradhatnának a listáról, ha nem volna a magyar ember ennyire találékony.
Nem is tudni, hogy milyen módon jöttek rá arra, hogy a jó hideg fröccs segíthet a nagy forróság átvészelésében és ízében egy gyenge üdítőére hasonlít, de erőségében kicsit túllépi annak a hatását. Erre a fehérborok ajánlottak, hiszen nem veszti el kimondottan a színét, amikor szódavízzel feltöltik. Legyen az kicsi vagy éppen nagyobb fröccs, érdemes észben tartani, hogy az alap azért mégis egy ütős ital és nem szabad túlzásba vinni.