A borászati anyagok javítják a bor minőségét
Önnek is van borászata, de úgy érzi, hogy mostanában nem az igazi a termés? A bor íze nem adja vissza azt az érzést, amire mindig is vágyott a borászatában? Szerencsére van megoldás! A pomázi gazdabolt elhozza Önnek a minőségi borászati anyagok közül a legjobbakat, amelyek könnyedén fellendíthetik a bor íz világát.
Az ilyen anyagok komoly tesztelésen mennek keresztül, mielőtt forgalomba kerülnek, ezért Önnek sem kell tartania attól, hogy káros vagy nem kívánatos vegyületek kerülnek majd a borba. A borászati anyagok segíthetnek megszabadulni a rossz ízektől, színektől, valamint egyedi íz világot kölcsönözhetnek a boroknak, ami kifejezetten jól jön, amikor értékesíti is a készített nedűt, ráadásul praktikus felhasználhatósága is igen jól jön. Habzásgátló Foamsol az egyik legnépszerűbb a különböző borászati anyagok közül. Amint a nevében is benne van, ez az anyag lecsillapítja a bort, amikor az túlságosan habzik. Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz kifejezetten ajánlott. Ez egy vízbázisú szilikon habzást kiválóan gátló anyag, amit egyszerűen csak bele kell önteni a borba, hogy kifejthesse a hatását. Kiválóan alkalmazható erjedési habképzés megelőzésére, habzás fellépése után annak megszüntetésére, a főzőüstben történő habzás megakadályozására vagy megszüntetésére. Az adagolása is rendkívül egyszerű, 5-10 ml/hl koncentrációban szükséges hozzáadni a borhoz. A borászati anyagok közül a gyomirtó szer is igen népszerű, hiszen a szőlők esetében oda kell figyelni a különböző kártékony gyomokra, amelyek elveszik a tápanyagot a földből a szőlők elől. Ez a szőlőtermés elhalásához és nem megfelelő éréséhez vezet, így a bor íze is arányosan rosszabb lesz. A gyomirtó szer megakadályozza a kártékony gyomok elterjedését, azonban a szőlőre nincsenek negatív hatással, így nyugodtan alkalmazhatóak bármely borászatban. A gyomirtó szer az egyik legjobb a borászati anyagok közül, mivel jótékony hatása lehetővé teszi, hogy a termés egészséges legyen és a termesztett bor is remek ízzel rendelkezzen.